Cybersimpel.be

Infofiche Mediawijsheid Cybersimpel

UITGEVER: Google en Test aankoop

EXTRA UITLEG:
Om er het beste van te maken op het internet, moeten kinderen slimme keuzes maken. Cyber Helden motiveert jonge kinderen om veilig en verstandig op het web te surfen. Zo kunnen ze op een zelfverzekerde manier de online wereld ontdekken. Dit kunnen ze doen aan de hand van een quiz of in een 3D spel, waar ze gaandeweg leren hoe ze bijvoorbeeld een goed wachtwoord bedenken, hoe ze zich online moeten gedragen, hoe ze valse informatie kunnen erkennen en meer. Daarnaast worden ook tip gegeven om hier als ouders/begeleiders of leerkrachten praktisch aan de slag te gaan.

WAAR TE VINDEN:
Digitale tool – website
https://www.cybersimple.be/nl

WIST-JE-DAT:
Dit initiatief behaalde de 3e prijs voor criminaliteitspreventie in Europa.

Er bestaan 6 hoofdthema’s waar Cybersimpel met aan de slag gaat, namelijk: beveiliging van accounts, online transacties, beveiliging van apparaten, kinderen, surfen op het net en nternet -en netwerkverbindingen.

Wat vindt u van deze tool?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score: 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Nog geen stemmen momenteel.