GRIP

Infofiche Middelengebruik GRIP

UITGEVER: Katrien Dewaelheyns, Kaatje Popelier VAD

EXTRA UITLEG:
GRIP biedt tools aan  voor ouders, partners en kinderen van gebruikers. De tool voor de kinderen richt zich naar kinderen van ouders met een afhankelijkheidsproblematiek: wat doet het met jou als je vader of moeder een probleem heeft met drank, drugs of pillen? De tool is laagdrempelig, gratis & anoniem. De oefeningen in deze tool laten ons stilstaan bij de impact van het gebruik op je eigen leven. Er wordt ingegaan op een aantal vragen: Wat doet de situatie met jou? Hoeveel weet jij over drank, drugs, pillen en de problemen die ze veroorzaken? Hoe voel je je? Wat kan jij doen, en wie kan er mee helpen? Deze zelfreflectie verhoogt de veerkracht van het kind.

WAAR TE VINDEN:
Digitale tool – website
https://www.vad.be/materialen/detail/grip—voor-ouders-partners-en-kinderen-van-mensen-die-gebruiken

WIST-JE-DAT:
De rode draad doorheen de oefeningen is het benadrukken van het belang van eigen grenzen, het bevestigen van het geloof in eigen kunnen en veerkracht, en het aanmoedigen tot voldoende zelfzorg.

Wat vindt u van deze tool?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score: 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen momenteel.