MediaNest

Infofiche Mediawijsheid MediaNest

UITGEVER: Linc vzw, DiGRA Flanders en
Onderzoeksgroep MIOS Universiteit Antwerpen

EXTRA UITLEG:

MediaNest is een website voor ouders over mediaopvoeding maar kan ook heel gemakkelijk door begeleiders worden gebruikt. Er wordt vertrokken vanuit een positieve invalshoek op media en opvoeding, met de nodige aandacht voor de risico’s. Door de communicatie tussen ouders/begeleiders en kinderen te stimuleren zet MediaNest in op samen beleven en genieten van media.

Rond thema’s zoals sociale media, cyberpesten, opvoeding, privacy, reclame, veilig online, … krijg je antwoorden op concrete vragen, tips & tricks, online tests, een reeks filmpjes, klik-en-prints, getuigenissen en activiteiten om alleen of samen te doen. Heel erg interessant is het thema ‘bijzonder digitaal’ waar je apps vindt die geschikt zijn om in te zetten bij vb. kinderen en jongeren met een visuele beperking, ASS,… of info over apps die de communicatie ondersteunen.

WAAR TE VINDEN:
Digitale tool – website
https://www.medianest.be/

WIST-JE-DAT:

Er wordt op de website gebruik gemaakt van verschillende hippe filmpjes die je uitleg geven over meerdere thema’s. Een voorbeeld van zo’n filmpje over “waar reclame zich overal verstopt” kan je bekijken via volgende link:

Wat vindt u van deze tool?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score: 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen momenteel.