Mijn herinnering aan jou

Infofiche Rouw en verlies Mijn herinnering aan jou

UITGEVER: Dela voor elkaar

EXTRA UITLEG:
Dit is een interactieve website waar kinderen tussen 6 en 12 jaar een digitale herinneringswereld kunnen bouwen rond een overleden dierbare. Kinderen rouwen weliswaar op een iets andere manier dan volwassenen. In ‘Mijn herinnering aan jou’ kunnen kinderen zelfstandig (of samen met ouders of begeleiders) een virtuele herinneringsboom planten om het verlies beter te kunnen verwerken. Hierbij gaan ze aan op een veilige en creatieve manier aan de slag met hun herinneringen aan de hand van tekstjes, foto’s, liedjes of ingesproken boodschappen die ze aan de boom kunnen hangen en op die manier bewaard kunnen worden.

WAAR TE VINDEN:
Digitale tool–website
https://mijnherinneringaanjou.be/

WIST-JE-DAT:
Er werd ook een educatief luik ontwikkeld waarin kinderen informatieve filmpjes kunnen bekijken over verschillende thema’s die te maken hebben bij het nemen van afscheid. Zo kunnen ze voorbereid en met de juiste verwachtingen aan het rouwproces starten. Een voorbeeld van zo’n filmpje over het thema: “wat je kan verwachten bij een crematie” kan je vinden via volgende link: https://youtu.be/xr99K56IHs0

Wat vindt u van deze tool?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score: 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen momenteel.