Moving Stories

Infofiche_SEW_Moving Stories

EXTRA UITLEG:
In deze serious game woon je als speler in huis met je nichtje Lisa, een personage met depressieve klachten. Vijf dagen lang speel je met ander jongeren, maar wel elk voor zich, ongeveer tien minuten per dag, dit spel. Je weet vooraf niet precies wat er aan de hand is. Je kan wel verschillende acties ondernemen zoals koffie maken, opruimen of de huisarts bellenā€¦ Lisa geeft daar feedback op: sommigen krijgen een positieve reactie, anderen een negatieveā€¦ De berichten hebben als doel dat spelers onderling hun aanpak gaan vergelijken en dat er zo een gesprek op gang komt in de groep. Na de vijfde dag volgt een nagesprek met een ervaringsdeskundige. Origineel bedoeld om met de klasgroep te spelen, maar zeker ook de moeite waard om te bekijken of je deze game inzetbaar is voor een leefgroep.

WAAR TE VINDEN:
Digitale tool-app
https://www.ijsfontein.nl/projecten/moving-stories

WIST-JE-DAT:
-Moving Stories is een first person, single player game in de vorm van een app voor telefoon of tablet.
-Moving Stories wil tegemoet komen aan de volgende doelstellingen: het signaleren & het bespreekbaar maken van een lage mentale gezondheid, het bieden van een handelingsperspectief en het verminderen van het stigma hieromtrent.

Wat vindt u van deze tool?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score: 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen momenteel.