Een box vol emoties

Infofiche SEW Een box vol emoties

UITGEVER: Uitgeverij Kluitman

EXTRA UITLEG:

Het spel bevat 40 emotiekaarten. Op de voorkant staat een vraag (vb. “Aan welke eigenschappen van anderen erger je je?”)  en op de achterkant een gedachte (vb. “Soms heb je de eigenschappen die je ergeren zelf ook”). De bedoeling van het spel is om op een speelse manier te praten over

emoties. Het spel zet aan tot nadenken en praten. Kinderen kunnen zo te weten komen dat gevoelens aanwezig mogen zijn, dat een gevoel kan komen en gaan en dat een gevoel ingewikkeld kan zijn en dat ook mag zijn.

WAAR TE VINDEN:
Speelse tool-spel
Speel-o-theek ‘De Piepbal’ Brugge
Bibliotheek:Harelbeke, Schaarbeek, Vilvoorde, Waregem, Wevelgem

WIST-JE-DAT:

Je kan op facebook een video bekijken op waarbij dit spel wordt geopend en getoond hoe het eruit ziet: https://www.facebook.com/kluitman/videos/1708505229174434/

Goed kunnen omgaan met emoties en gevoelens is heel belangrijk voor het welbevinden. Vooral jonge kinderen verwarren gevoelens als teleurstelling, boosheid en verdriet nog wel eens met elkaar. Overigens hebben kinderen soms ook hulp nodig bij het begrijpen van hun eigen emoties. Deze tool kan hierbij als hulp gezien worden.

 

Wat vindt u van deze tool?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score: 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen momenteel.