Helpende gedachten

Infofiche SEW Helpende gedachten

UITGEVER:Pica

EXTRA UITLEG:
Deze kaartenset bestaat uit 52 verschillende kaartjes met helpende gedachten vb. “Ik kan opnieuw beginnen”, “Alles gaat voorbij”… De kaartjes hebben als doel om een niet-helpende gedachte te vervangen door een helpende gedachte. Door bewust te focussen op een helpende gedachte, voel je je beter en is de kans groot dat je betere resultaten boekt. Er zijn 4 categorieën kaartjes: accepteren/aanvaarden, (zelf)vertrouwen, actie/motivatie, presteren. Het kind mag één of meer kaartjes uitkiezen of kan er een aantal trekken zonder te kijken. Welke gedachte is de best passende voor dat kind? Deze gedachte gaat het kind de komende week uitproberen.
WAAR TE VINDEN:
Speelse tool–spel
Speel-o-theek ‘De Piepbal’ Brugge
Bibliotheek: Vilvoorde
https://www.uitgeverijpica.nl/titels/onderwijs/begeleiding-ondersteuning/helpende-gedachten-pica
WIST-JE-DAT:
De kaartjes zijn praktisch inzetbaar bij het begeleiden van mensen die wel wat extra zelfvertrouwen kunnen gebruiken en/of die vertrouwd willen raken met helpende, positieve gedachten.
Je kan deze kaartjes inzetten tijdens een IB-gesprek, maar je kan ze ook aan het kind meegeven. Als het kind een kaartje bij zich draagt dan kan dit in vervelende situaties een steun bieden doordat het een positieve gedachte oproept.

Wat vindt u van deze tool?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score: 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen momenteel.