Slecht Nieuws

Infofiche_Mediawijsheid_Slecht_Nieuws

UITGEVER: Drog

EXTRA UITLEG:

‘Slecht nieuws’ is een serious game: leuk om te spelen en tegelijk leerrijk. Door in de huid te kruipen van een nepnieuwsmaker leert de jongere hoe ‘fake news’ werkt.  Het doel van het spel is om zoveel mogelijk volgers te verzamelen. Om dit te bereiken moet de jongere allerlei tactieken toepassen: zich vermommen, polariseren, manipuleren, zich verdedigen, trollen, invloed aanwenden. En pas op! Wanneer de meter van de geloofwaardigheid te laag komt, is het… game-over!

WAAR TE VINDEN:
Online tool – Website

Home

WIST-JE-DAT:
De app kan heel goed individueel worden gespeeld, maar zeker ook in groepjes. Dat laatste werkt goed omdat de app een ‘wedstrijdelement’ heeft ingebouwd: wie de app speelt volgens de spelregels van de makers van nepnieuws, scoort hoger

Wat vindt u van deze tool?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score: 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen momenteel.