Star

Infofiche_Mediawijsheid_Star

UITGEVER: Childfocus

EXTRA UITLEG:
STAR is een online, pedagogische tool dat een veilig en verantwoord internetgebruik promoot bij jongeren tussen 10 en 14 jaar met een autismespectrumstoornis. Deze gratis tool kan worden ingezet door professionals zowel in voorzieningen, als in het regulier-inclusief en buitengewoon onderwijs om jongeren met ASS op te leiden om online risico’s te beheersen. Deze tool opent de dialoog over diverse thema’s zoals privacysettings, online en offline vrienden, challenges en sexting. De bijgevoegde pedagogische fiches bevatten verdiepende vragen en bieden een houvast doorheen de modules

WAAR TE VINDEN:
Digitale tool – website
https://www.childfocus-star.be/

WIST-JE-DAT:

Deze tool is zowel breed als concreet. Breed omdat er verschillende thema’s aan bod komen. Concreet omdat elk thema situaties uit het dagelijkse leven behandelt.

Let op! Het is niet omdat deze app ontwikkeld is voor personen met ASS dat je hem niet kan gebruiken in de jeugdzorg! Aangezien hij zo eenvoudig mogelijk is gemaakt kan hij al vanaf jonge leeftijd worden ingezet in de begeleiding.

Wat vindt u van deze tool?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score: 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen momenteel.