Missing you

EXTRA UITLEG:

Je hebt vier luiken. ‘Ik ben iemand verloren’ daar kan je als kind, jongere en jongvolwassene terecht. Ze kunnen je doorverwijzen naar een praatgroep, ontmoetingsdag, rouwkamp, meer informatie over hoe rouwen, verschillende getuigenissen en creatieve manieren hoe anderen met hun verdriet omgingen. Het volgende luik is ‘ik ken iemand die rouwt. Waar je meer te weten komt over verlies, herstel en de do’s en don’ts. Je vindt meer over hoe kinderen en jongeren rouwen. Dit is weergegeven in de vorm van een tijdlijn. Bij het luik ‘educatief aanbod’ krijg je meer informatie hoe je als begeleider met iemand moet omgaan die een dierbare verloor, je kan verschillende vormingen aanvragen, je hebt er een catalogus en literatuurlijsten met boekjes en spelmaterialen die je kan inzetten in de begeleiding. ‘What’s happening’ zijn updates over dagdagelijkse gebeurtenissen.

WAAR TE VINDEN:
Digitale tool – website https://www.missingyou.be/

WIST-JE-DAT:
Ze beschikken over een laagdrempelig bordspel ‘Vaar wel’ onder het luik educatief aanbod. Met dit bordspel kan je in dialoog met de jongeren over rouw en verlies. In het korte filmpje zie je de inhoud van het spel. ( https://youtu.be/5XYQTfMu3VI )
Ze hebben een rouwboekje gemaakt door en voor jongeren. In dit boekje ontdek je als jongere wat rouwen is, hoe zich dit kan uiten en de gevoelens die je kan ervaren als je rouwt. Tot slot kan je je laten inspireren door verschillende manieren die je troost kunnen bieden doorheen het rouwproces.
Het spel en boekje moet je allebei aankopen. Van het rouwboekje kan je enkele pagina’s downloaden zodat je een voorbeeld heb

Wat vindt u van deze tool?

Klik op een ster om te stemmen!

Gemiddelde score: 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen momenteel.