Kleuter

Praatplaatjes

Praatplaatjes is een set met aansprekende, grappige plaatjes om samen met jonge kinderen filosofische vragen te onderzoeken.

Breathe, Think, Do

Deze Engelstalige app is bedoeld om kinderen probleemoplossende vaardigheden aan te leren.
In de app moet het kind het Sesam-straat-figuurtje helpen om dagelijkse uitdagingen op te lossen.
Stil staan bij het probleem, ademen, een plan bedenken en uitvoeren!

Hopla, voel je goed

Dit spelt stimuleert de emotionele ontwikkeling van het jonge kind. De Hopla-popjes beelden de 4 basisemoties uit: bang, boos, blij en verdrietig.

De Babbelaars

Aan de hand van 6 verschillende spelvormen wordt er met de kinderen rond gevoelens gewerkt. Het spel bestaat uit twee draaischijven die handelen rond de basisgevoelens, 16 paspoortkaartjes, 50 situatiekaarten, 8 popjes en 5 kijkplaten. Dit maakt het aantal spelvormen enorm uitgebreid.

Babbelspel Junior

Met dit educatieve babbelspel leren kleuters spontaan praten over bepaalde situaties aan de hand van een tekening. Op deze manier worden gevoelige onderwerpen bespreekbaar.

Het Kleurenmonster

De gevoelens van het kleurenmonster lopen allemaal door elkaar en hij kan ze niet onderscheiden. In dit spel worden kleuters uitgedaagd om samen op zoek te gaan naar de gevoelens van het monster. Is hij nu boos, blij, bang, verdrietig of rustig? Dit bordspel helpt jonge kinderen om hun emoties te leren herkennen.

Gezichtenspel

Kinderen leren op een speelse manier een gezicht met verschillende uitdrukkingen samenstellen, zijn/haar kenmerken herkennen en benoemen.

Geen grapjes over pesten spel

Het bordspel brengt kinderen op een speelse manier in aanraking met attitudes en gewoontes in sociale situaties, vooral rond pestgedrag. Kinderen leren in dit spel vaardigheden aan waardoor ze beter met moeilijke situaties kunnen omgaan.

Emotiestempels

Deze set van 10 grote emotiestempels kan kinderen helpen om zich te identificeren, gevoelens te uiten en sociaal-emotionele vaardigheden te ontwikkelen. De emoties zijn: blij, zelfvertrouwen, bewondering, nieuwsgierig, verrast, boos, afkeer, verdrietig, angst en schuldig.

Emobellies

Soms is het voor kinderen moeilijk om over hun gevoelens te praten. Met de Emobellie-knuffel kan je hen een instrument aanreiken om hun gevoel te leren herkennen en uit te drukken. Dit kan het gesprek openen met ouders, broers en zussen, leerkrachten, begeleiders, etc.