Spel

De Emoscoop

Deze koffer zit boordevol prikkels rond 21 gevoelens, gegoten in 4 spellen, 111 prenten en tientallen opdrachten die kinderen dichter bij zichzelf en elkaar brengen. De Emoscoop heeft een dubbel doel: goed in je vel zitten’ en sociale competenties leren kennen en oefenen.

Woolfy

Door middel van samenwerking kunnen de kinderen de wolf te slim af zijn en de biggetjes in veiligheid brengen in een bakstenen huisje. Dit spel focust zich op samenwerken en samenspel.

Schatgravers

Schatgravers is een kaartspel met schatkaarten en karweikaarten. In Schatgravers ontdek je waardevolle eigenschappen (schatten) van jezelf en van je medespelers.

Okidootjes-veerkracht spel

Spelenderwijs leer je hoe je een positieve focus ontwikkelt, hoe je kan omgaan met verandering en tegenslag, hoe je oplossingsgericht denkt en hoe je zelfvertrouwen krijgt. Aan de hand van dit spel wordt de veerkracht van de spelers in kaart gebracht. De sterke kanten worden duidelijk door middel van de TOP-kaarten en de werkpunten aan de hand van de TIP-kaarten.

Ziggi is verliefd

Kinderen komen via deze spelvorm meer te weten over relaties en seksualiteit. ‘Ziggi’ het nijlpaard neemt de kinderen mee op ontdekkingstocht naar het land van de Lieve Lijven, het land van de Gevoelige Zielen, het land van de Wiebelende Bedden, het land van de Bonzende Harten en het land van 1002 nachten.

Vrijstraat 16

Vrijstraat 16 is een spel dat is ontworpen voor jongeren vanaf 16 jaar. Alle aspecten van vrijen komen hierin aan bod. De spelers bewegen zich al zoekend van kamer naar kamer in een huis.
Onderweg kruisen ze verschillende uitdagingen (creatieve, actieve, rustige en zoekopdrachten,groepsgesprekken en weetjes) op hun pad.

Vriend Ami

Het spelprincipe is hetzelfde als ‘Waarheid’, ‘Durven’ of ‘Doen’. Er wordt rond het thema vriendschap gewerkt door hierover te communiceren en gedachten te delen met elkaar.

SeCZ Talk

Met dit spel wil men jongeren met chronische aandoeningen of beperkingen meer informatie en kennis aanreiken over relaties, intimiteit en seksualiteit. Dit moet bespreekbaar kunnen zijn en in dit spel
kan je je kennis toetsen, je mening geven en je communicatieve vaardigheden toepassen.

Relatiespel

Dit spel is een hulpmiddel om relaties te onderhouden en te verbeteren. Het Relatiespel bestaat uit 112 kaarten die verdeeld zijn in 2 groepen: gedragskaarten en verbindingskaarten. Je gaat communiceren over zaken waar jij belang aan hecht in een
relatie, op welke manier je problemen kan voorkomen en hoe jij jezelf situeert en wat je kan bijbrengen binnen een relatie.

Oké?!

Dit spel met als thema seksueel grensoverschrijdend gedrag is gebaseerd op het Vlaggensysteem van Sensoa. Er worden situaties, stellingen, doe-opdrachten en weetjes gegeven.